Go to Top

Noutăți

Siguranta 100%

Stimate client,

În pofida contextului actual generat de Covid-19, ne desfășurăm activitatea ca și până acum, oferindu-vă servicii financiare la cele mai înalte standarde.
Ne-am luat toate măsurile necesare pentru desfășurarea operațiunilor curente și ne-am organizat astfel încât să fim cu toții în siguranță.
Lucrăm împreună pentru

Detalii

Ce este aurul de investiții?

Aurul de investiții este disponibil sub formă de lingouri sau plăcuțe bătute și monede din aur pur, de diverse mărimi și gramaje.

Aurul de investitii este:

– aurul, sub forma de lingouri, plăcuțe, monede acceptate/cotate pe pietele de metale prețioase, având puritatea minimă de 995 la mie, reprezentate sau nu prin hârtii de valoare, cu excepția lingourilor sau plăcuțelor cu greutatea de cel mult 1 g;

Monedele din aur trebuie să îndeplinescă următoarele condiții:

–  titlul să fie mai mare sau egal cu 900 la mie;

– să fie reconfecționate dupa anul 1800;

– să constituie moneda legală de schimb în statul de origine;

– să fie vândute în mod normal la un preț care nu depășește valoarea de piață liberă a aurului conținut de monede cu mai mult de 80%;

Nu intră în sfera aurului de investiții monedele vândute în scop numismatic.

De ce să cumpărați aur sub formă de monede sau lingouri?

Aurul este independent de cursul valutar, de elementul politic sau rating-ul de credit.
Aurul s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure forme de investiții, valoarea sa păstrându-se în timp.
Aurul oferă stabilitate, în ciuda fluctuațiilor de preț.
Aurul este o monedă internațională – poate fi vândută oriunde și oricând.

Detalii

Peste 50 de locații MoneyGOLD

Rețeaua de agenții MoneyGold este alcătuită în prezent din 56 de locații.

 

MoneyGold a inaugurat recent trei agenții în Bucuresti. Acestea sunt situate pe Calea Rahovei nr.323, Bulevardul Iuliu Maniu nr.61 si Calea Vitan nr.235.

Rețeaua MoneyGold va continua să se extindă în 2018, fiind deja inclusă în plan o nouă locație în Bucuresti.

MoneyGold vă oferă cele mai rapide și sigure servicii financiare nebancare: împrumuturi prin amanetare, servicii de schimb valutar și transfer rapid de bani.

Conceptul MoneyGold se bazează pe servicii financiare la cele mai înalte standarde, sigure, transparente și de încredere.

Amanet

Împrumuturile prin amanetare MoneyGold se efectuează simplu și rapid, cu cel mai mic comision de 0,1% pe zi, indiferent de suma împrumutată.

Exchange

MoneyGold vă oferă cel mai bun curs din oraș pentru serviciile de schimb valutar.

Transfer de bani

Pentru cei care doresc să trimită sau să primească bani rapid și fără costuri ascunse, MoneyGold le pune la dispozitie serviciul de transfer de bani. Transferul de bani este realizat prin intermediul MoneyGram.

Descoperă locațiile

Detalii

Numărul 1 în topul IFN-urilor din România

MoneyGold este agenția de amanet care ocupă primul loc în clasamentul alcătuit de Ministerul Finanțelor și Ziarul Financiar în anul 2014.

Cele mai importante case de amanet din România au raportat afaceri de 284 de milioane de lei și un profit cumulat de 44 de milioane de lei. Deși afacerile acestora au scăzut cu 18% anul trecut, profiturile cumulate au crescut cu aproximativ 70%. În acest context, MoneyGold a obținut cel mai mare profit nominal din piață, cu o marjă de 41%.

Cel mai performant și de încredere lanț de agenții de amanet, MoneyGold, vă oferă un comision imbatabil de 0.1% pe zi, indiferent de suma împrumutată. Mai mult, perioada de grație pentru împrumuturile prin amanetare MoneyGold este de 90 de zile, fără penalizări.

Citește și articolul din ZF AICI.

 

Detalii

Trei noi locatii in Bucuresti.

In acest an am deschis trei noi locatii in Bucuresti. 
MoneyGold vă oferă cel mai mic comision din România, 0.1% pe zi indiferent de sumă, iar perioada de așteptare este de o sută de zile. MoneyGold a inaugurat recent trei agenții în Bucuresti. Acestea sunt situate pe Calea Rahovei nr.323, Bulevardul Iuliu Maniu nr.61 si Calea Vitan nr.235.

MoneyGold

Cel mai mic comision, de 0.1% pe zi.
Rapiditate, siguranță și confidențialitate în operare.
Perioada contractului de amanetare poate fi prelungită până la 90 de zile, fără a se imputa penalizări.

 

Detalii

Amanet MoneyGold: Împrumut ușor și rapid

Casa de amanet este o instituție financiară nebancară, ce oferă împrumuturi rapide, pe baza unor garanții reale.
Pentru momentele în care ai nevoie de un partener de încredere și de servicii financiare rapide și sigure, MoneyGold îți propune împrumuturi prin amanetare, cu un comision minim de 0.1%/zi.
Ce se acceptă drept garanție în agențiile MoneyGold?
În agențiile MoneyGold sunt acceptate drept garanție numai obiectele din aur. Înainte de a fi preluate, piesele din aur sunt atent analizate de către specialiștii noștri.
În cazul în care dorești să vinzi obiectele din aur, specialiștii Teilor vor înlătura pietrele prinse în montura acestora, indiferent de natura lor. Bijuteriile vor fi ulterior cântărite pentru a se afla valoarea exactă a metalului prețios.
Cum pot efectua un împrumut prin amanetare MoneyGold?
Serviciile de amanetare se adresează persoanelor fizice care au nevoie de împrumuturi rapide și sigure. Folosind doar actul de identitate și oferind drept garanție un obiect din aur, poți obține foarte ușor un împrumut MoneyGold. Mai mult, comisionul pentru împrumuturile prin amanetare au un comision minim, de 0.1% pe zi.
Ce se întâmplă dacă nu pot achita suma împrumutată în 30 de zile?
Primul lucru pe care trebuie să îl faci, este să iei legătura cu noi, sunând la agentia în care ai efectuat împrumutul. MoneyGold îți oferă posibilitatea de a prelungi contractul până la 90 de zile, fără penalizări, cu condiția să achiți comisionul pentru cele 30 de zile.
Pentru mai multe informații legate de efecturarea unui împrumut prin amanetare MoneyGold, te invităm să vizitezi secțiunea FAQS.

Detalii

Aurul – Prezentare

Oare v-ați întrebat vreodată de ce este aurul atât de prețios și important peste tot în lume și pe tot parcursul istoriei ? Principala utilizare practică a aurului în ziua de astăzi este crearea de bijuterii, însă oare proprietăţile acestui metal justifică prețul aurului?

Calitățile aurului derivă din însăși natura acestuia. Aurul este o resursă destul de dificil de găsit, dar nu și imposibil. Raritatea sa îi oferă, așadar, valoare. Aurul este aproape la fel de lichid ca orice altă valută, întrucât este dorit în majoritatea țărilor din întreaga lume. Aurul este un metal ușor de depozitat, ușor de transportat, durabil, divizibil, fungibil, suficient de rar, ușor identificabil, neesențial în consum și are capacitatea de a stoca valoare.

De asemenea, aurul deține și un rol important în sistemul monetar. La momentul actual, acesta funcționează drept un activ anti-dolar, a cărui valoare variază invers proporțional cu încrederea mondială în Fed și valuta americană. Pentru a înțelege în profunzime importanța aurului ar trebui să avem în vedere și anumite aspecte istorice:

Astfel, metalul numit aur a fost descoperit în anul 546 î.e.n, când locuitorii Lidiei antice au găsit un mijloc de topire a aurului pur. Viziunea de a realiza monede de aur îi aparție regelui Lidiei, Cresus. Cu toate acestea, ideea utilizării aurului în calitate de monedă nu s-a bucurat de un succes prea mare la început, din cauza dificultăţilor a multe state de a dobândi acest metal.
În secolele VIII-XIV, în Europa se practica sistemul monetar bimetalic: aurul și argintul.
În anul 1816,  Marea Britanie anunță conversia liberă a lirelor în aur, astfel este instaurat standardul aur.În perioada 1870-1900, majoritatea economiilor mondiale, urmând exemplul britanic, adoptă standardul aur.
În cadrul Conferinței de la Geneva din 1922, lumea trece în mod oficial la etalonul aur. Valutele naționale sunt legate de două devize: lira și dolarul, care la rândul lor sunt interschimbabile cu lingouri de aur.
În aprilie 1933, însă, președintele SUA, Franklin Roosvelt oprește procesul de schimb a dolarilor cu aur, iar toți cetățenii sunt obligați să preschimbe pe dolari, până la o anumită dată, tot aurul pe care-l dețin sub formă de monete ori lingouri. Persoanelor fizice li s-a interzis deținerea de aur.
În iulie 1944, acordul de la Bretton Woods restabilește odinea financiară. Valutele a 44 state sunt legate de dolar, iar dolarul de aur.
Cu toate acestea, în august 1971, al 37-lea președinte al SUA, Richard Nixon, oprește procesul de liber schimb al dolarilor cu aur, iar peste 5 ani, lumea renunță la standardul aur și adoptă cursul valutar flotant. Așadar, acum dolarii sunt o valută fără acoperire, adică pot fi tipăriți în orice cantitate doresc autoritățile monetare.

La momentul actual, pe piața mondială a aurului se o creștere a cererii de aur în calitate de instrument de investiții în statele estice și centrale, cum ar fi, China, India, Turcia. De asemenea, în ultimii ani, Rusia inregistreaza o crestere a rezervelor de aur. In cazul in care dolarul, ar înceta, din anumite motive să fie văzut ca valută de rezervă, aurul ar deveni principala monedă potențială. În timp ce valutele fiat sunt instabile, sunt ușor afectate de devalorizare, inflație și deflație, aurul ar fi cea mai stabilă monedă.

Analizând aurul ca activ pentru investiții, ar trebui să evidențiem factorii care influențează prețul acestuia:

Cererea: piețele emergente sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de aur. Mai ales, state precum India și China sunt consumatoare de aur prin tradiție, de aceea o dată cu creșterea economiilor acestora putem urmări și o creștere a cerii de aur.
Oferta: descoperirea de noi rezerve, ori creșterea producției de aur ar afecta prețul acestuia.
Economia: dacă condițiile economie se îmbunătățesc, prețul aurului ar fi influențat să scadă, întrucât investitorii se vor orienta către alte active. Opusul este reciproc valabil, întrucât în cazul unor șocuri economice, investitorii se vor orienta către active de siguranță, între care și aurul.
Posibilitățile alternative de investire: dacă alte tipuri de active sunt văzute ca fiind mai atractive, cantitatea de bani care ar putea fi investită în aur ar scădea.
Rata dobânzii: o rată scăzută a dobânzii este văzută drept un factor pozitiv pentru prețul aurului.
Masa monetară: o creștere a masei monetare ar fi apreciată drept un factor pozitiv pentru aur, în măsura în care oamenii consideră că acest lucru ar putea afecta creditul sau inflația în viitor.
Alți factori: inflația, expansiunea creditului, situația deficitului de cont curent, sentimentul investitorilor, politica fiscală etc.

Detalii

Țări cu rezerve uriașe de aur

La nivel global, rezervele totale de aur ajungeau la 31.812 tone în august 2014, conform Business Insider. Vă prezentăm topul celor mai mari rezerve de metal prețios din lume.

Locul 10: India
Cantitatea oficială de aur deținută: 557,7 tone
Din rezervele valutare: 7,3%

În India, guvernul descurajează cumpărarea metalului prețios, importurile de metal prețios mărind deficitul de cont curent.

Locul 9: Olanda
Cantitatea oficială de aur deținută: 612,5 tone
Din rezervele valutare: 54,3%
O mare parte din rezervele de aur ale Olandei se află în SUA, în vreme ce alte cantități sunt depozitate în Marea Britanie și Canada. Doar 10% din rezerve se află în Amsterdam.
Multe dintre rezervele de aur ale Olandei se găsesc în SUA, Marea Britanie și Canada, doar 10% regăsindu-se în Amsterdam.

Locul 8: Japonia
Cantitatea oficială de aur deținută: 765,2 tone
Din rezervele valutare: 2,5%
În anul 1950, rezerva de aur a Japoniei ajungea la 6 tone.

Locul 7: Elveția
Cantitatea oficială de aur deținută: 1.040 tone
Din rezervele valutare: 8%
Elveția a vândut 2.600 tone de aur din 2000 și până în prezent.

Locul 6: China
Cantitatea oficială de aur deținută: 1.054 tone
Cu doi ani în urmă, China a depășit India în topul celor mai mari consumatori de metale prețioase din lume.

Locul 5: Rusia
Cantitatea oficială de aur deținută: 1.094,7 tone
Rezervele de aur ale Rusiei au depășit 1.000 de tone în 2013.

Locul 4: Franța
Cantitatea oficială de aur deținută: 2.435,4 tone
Franța nu a mai încurajat vânzarea de aur în ultimii ani, considerând că metalul prețios este sursă de încredere, diversitate și poate absorbi voltatilitate.

Locul 3: Italia
Cantitatea oficială de aur deținută: 2.451,8 tone
În perioada 2000-2010 Italia nu a dorit să vândă aur, însă, începând cu anul 2011, băncile locale au achiziționat aur de la banca centrală, înaintea testelor de stres.

Locul 2: Germania
Cantitatea oficială de aur deținută: 3.384,2 tone
Bundesbank vinde în fiecare an 6-7 tone de aur Ministerului de Finanțe German.

Locul 1: SUA
Cantitatea oficială de aur deținută: 8.133,5 tone
SUA are în prezent o rezervă de 8,133 tone de aur, după ce în anul 1952 America deținea 20.663 tone de metal

Detalii

Cum pot investi in aur?

Aurul poate fi considerat o investitie in momentele de criza, atunci cand majoritatea activelor financiare pot suferi deprecieri importante.

Puteti investi in aur prin diverse metode. Metoda clasica este achizitia de lingouri, monede sau bijuterii, insa aceasta prezinta inconvenientul depozitarii. Exista si produse special concepute de institutiile bancare prin care se ofera la pachet atat aurul fizic, cat si casete de valori special concepte pentru depozitare, pe baza contractelor de custodie.

Prin investitii in aur se intelege:

aurul, sub forma de lingouri sau plachete cotate pe pietele de metale pretioase, avand puritatea minima de 995‰, cu exceptia lingourilor sau plachetelor cu greutatea de cel mult 1 g;
monedele de aur care au titlul mai mare sau egal cu 900‰;  sunt reconfectionate dupa anul 1800; sunt sau au constituit moneda legala de schimb in statul de origine si sunt vandute in mod normal la un pret care nu depaseste valoarea de piata libera a aurului continut de monede cu mai mult de 80%.

Nu reprezinta aur de investitii monedele vandute in scop numismatic.

Detalii